maandag 7 oktober 2013

Havermoutkoekjes zonder bloem met chocolade


Tegenwoordig willen meer en meer mensen geen tarwebloem meer eten. Ook suiker en boter zijn vaak uit boze. Koekjes bestaan meestal hoofdzakelijk uit deze 3 ingrediënten. Toch kan je koekjes maken met enkel gezonde ingrediënten. En ze zijn nog lekker ook!

Ingrediënten

2 appelen (of meteen 200g appelmoes)
80g havermoutvlokken
40g amandelmeel
1 kl bakpoeder
1/2 kl bicarbonaat
1 ei
6g kokosrasp
snufje zout en kaneel
30g zwarte chocolade (liefst + 70% cacao)

bereiding

Schil 2 appelen en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze in 2 eetlepels water gaar en mix ze tot moes. Dit geeft ongeveer 200g appelmoes. Je kan dus ook kant-en-klare appelmoes nemen uit een bokaal maar maak je hem zelf dan weet je dat er geen suiker aan toegevoegd werd. 

Meng de havermoutvlokken, amandelmeel, bakpoeder, bicarbonaat, kokos, zout en kaneel in een kom door elkaar. Doe er de appelmoes en het geklutste ei bij en meng goed. Snij de chocolade in kleine stukjes en meng door het deeg. 
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar kleine hoopjes deeg op. Ze mogen vrij kort bij elkaar liggen want ze zwellen niet bij het bakken. 
Zet ze 10 minuten in de oven, neem ze eruit en laat afkoelen. 

Het is normaal dat ze nog veerkracht hebben na het bakken. 

Smakelijk!

Geeft ongeveer 16 koekjes van elk 58 gezonde kcal.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten