zondag 13 oktober 2013

Rijkelijke granola/muesli

Als ik zo zie wat er allemaal in de zogenaamde 'gezonde' ontbijtgranen zit dan schrik ik daarvan. Maar toch eet ik wel eens graag muesli door de platte kaas of yoghurt 's morgens. Daarom ging ik vandaag zelf aan de slag met granen, noten, pitten en ander lekkers voor mijn home made granola.

Ik kocht me laatst een handige set met cups en spoons. Heel handig om niet constant te moeten afwegen. Zo gaat alles veel vlotter. Ik zet hier toch nog even de grammen bij voor diegene die geen cups hebben. 


Ingrediënten

1/2 c gierst (100g)
1/2 c speltvlokken (45g)
2 c havermoutvlokken (145g)
1/4 c pompoenpitten (35g)
1 tbsp kokosolie (15g) gesmolten
1/3 c amandelschilfers (25g)
1/8 c sesamzaad (15g)
2 tbsp sukrin (10g)
1/4 c tarwekiemen (35g)
1/8 c hazelnoten (15g) fijngehakt
1/3 c chocolade +70% cacao (50g)
1/2 c kokosschilfers (20g)
1/4 c zonnebloempitten ( 30g)
1/8 c pecannoten ( 15g) fijngehakt
1 tbsp honing (25g)
1/2 pompelmoes (75g) uitgeperst
1/2 tbsp kaneel
1/2 tsp kardemon
1/2 tbsp zout
1/8 c lijnzaad (20g)
1/2 tbsp stevia (kristallen)

Bereiding


Verwarm de oven voor op 150°C. 
Meng alles op de chocolade en stevia na door elkaar. 
Leg op een ovenschaal met bakpapier en zet 30-40 minuten in de oven. 
Roer om de 10 minuten goed om zodat alles gelijkmatig roostert. 

Laat goed afkoelen. Meng er de stevia en chocolade door en bewaar in een luchtdichte pot. Geeft ongeveer 550g granola. 490 kcal per 100g.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten