zondag 1 december 2013

Gezond ijsje

Dit ijsje is makkelijk en snel klaar mits wat voorbereiding. Als ik wat bananen heb die overrijp worden en niet meteen gaan opgegeten worden, dan pel ik ze en snij ze in stukken. Die stukken gaan dan in een potje de diepvries in. Dit is de basis van het ijsje. 

Voor dit aarbeienijsje gebruikte ik diepvries aardbeien. Het seizoen is nu eenmaal voorbij voor lekkere verse en zoete exemplaren te vinden. Je kan ook ander fruit kiezen bij de bananen (kiwi, blauwe bessen, meloen,...)

Ingrediënten

3 bananen, in stukjes diepgevroren 
bakje diepvriesaardbeien
scheutje amandelmelk
eventueel nog wat stevia om te zoeten (al was dit niet nodig voor mij)

Bereiding

Doe de stukjes diepgevroren banaan in de blender. Giet daarover de ontdooide aardbeien met nog een scheutje amandelmelk en mix alles tot een gladde massa. Zet nog even in de diepvries om weer wat steviger te worden. 

Kies nu nog een lekkere topping zoals stukjes fruit, muesli, nootjes, gedroogd fruit, stukjes chocolade,... Laat je fantasie maar de vrije loop.

Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten